Skip links

Vakantie gepland? Wolfhond zorgt voor je dieren én huis!

Wie is Michiel?

michiel wolfhond

“Diensten op maat van dier en zijn baasje!”. Dat is het motto van klusser Michiel: een dierenliefhebber in hart en nieren. Naast zijn job in het onderwijs geniet hij ervan om in zijn vrije tijd met dieren bezig te zijn en anderen te helpen. Zo gaan de klusjes soms zelfs veel verder dan enkel dierenverzorging!

Hij koos ervoor om zijn statuut als zelfstandige in bijberoep op te zeggen en via de deeleconomie aan de slag te gaan. Via zijn Klusterprofiel Wolfhond biedt hij zijn diensten aan. Ontdek in dit artikel zijn verhaal en waarvoor je bij hem terecht kan!

Lid van Kluster sinds: mei 2021
Actief in: Dierenverzorging

hond uitlaten

Hoe is Wolfhond ontstaan? 

Wolfhond bestaat intussen 15 jaar! Mijn vrouw (toen nog mijn vriendin) en ik hadden zelf een hond. We hielden van het gezelschap van dieren en door mijn job in het onderwijs heb ik in de vakanties tijd vrij. Zo begonnen we gaandeweg meer en meer andere honden op te vangen wanneer mensen in onze omgeving op vakantie gingen.

Toch was dat niet altijd even prettig: we woonden toen nog op een appartement, de honden maakten wel eens lawaai of hadden specifieke geuren bij. Ik volgde op dat moment een cursus gedragstherapie voor honden bij Hilde Quisquater. Een medestudent wist me te vertellen dat het in Nederland heel gangbaar is om bij de mensen thuis op bezoek te gaan, in plaats van de dieren te verhuizen.

Dat vond ik de ideale oplossing! Er zijn ook honden en katten die veel stress hebben wanneer ze in een dierenhotel verblijven, door de vele onbekende dieren rondom hen. Sommigen mogen zelfs niet gaan, omdat ze niet de juiste vaccinaties hebben gehad. Door met huisbezoeken te werken, kan ik ook deze dieren helpen.

De naam ‘Wolfhond’ is een overblijfsel van mijn jeugd. Na vele jaren zeuren, gingen mijn ouders akkoord om 2 honden in huis te nemen van het “Saarloos Wolfshond” ras. Ik had een enorm goede band met deze honden, waardoor mijn nickname als tiener op internet snel gekozen was!

honden oppas
Michiel's jeugdhonden: Irko & Piep.

“Momenteel heb ik bijvoorbeeld een hagedis op bezoek (lacht)!”

Zijn het enkel honden die je verzorgt? 

Nee hoor! We verzorgen eigenlijk alle dieren. Kleine dieren die in een kooi kunnen (knaagdieren bijvoorbeeld) kunnen zelfs bij ons thuis worden afgezet, dat drukt de prijs ook voor de klant. Zo heb ik momenteel bijvoorbeeld een hagedis op bezoek (lacht)!

Ook paarden bijvoorbeeld, al springt mijn vriendin dan wel eens in om de paarden eten te geven, want zelf ben ik allergisch voor het hooi. Ook mijn zoontje van 7 jaar vind het geweldig om mee met de honden op wandel te gaan. Een leuke bezigheid tijdens de zomervakantie!

konijnen oppas
slang oppas
hond oppas

“Wanneer mensen op vakantie zijn, ontstaan er meer klusjes dan enkel dierenverzorging.”

Zijn er nog andere zaken waarvoor mensen bij je terecht kunnen?

Ja het is eigenlijk best ruim. Wanneer mensen op vakantie zijn, ontstaan er meer klusjes dan enkel dierenverzorging. Zo ben ik momenteel bijvoorbeeld aan het werk bij een mevrouw met 2 katten. Naast eten geven verzorg ik ook de moestuin, haal ik de post uit en zet ik de vuilzakken buiten. Zo is alles in orde bij thuiskomst én het is een goede manier om inbrekers te misleiden.

Ga mij nu niet vragen om een kamer te behangen (lacht), maar de meeste taken zijn wel bespreekbaar.

moestuin

“Kluster stak duidelijk erboven uit. De klanten betalen geen vaste kosten: een groot voordeel.”

Waarom heb je voor Kluster gekozen?

Ik deed het eerst als zelfstandige in bijberoep maar ik deed niet genoeg opdrachten om rendabel te zijn. Het blijft voor mij een hobby en daardoor zijn de plaatsen beperkt. Ik hou graag nog tijd over om met mijn zoontje en de familie door te brengen. Na enkele jaren met verlies heb ik dus beslist om een andere manier te zoeken.

Eerst werkte ik via het systeem van onbelast bijklussen (burger aan burger). Toen dat wegviel, ging ik op zoek naar platformen binnen de deeleconomie. Ik heb er verschillende vergeleken, maar Kluster stak duidelijk erboven uit. Andere platformen vragen een abonnement aan de klanten om het platform te gebruiken en dat vind ik niet kunnen. De klanten betalen geen vaste kosten bij Kluster, een groot voordeel.

Wie kan er bij jou terecht en op welke tarieven mogen mensen rekenen?

Iedereen in de regio Aalst, Dendermonde, Lebbeke,… kan bij mij terecht! Iets verder is ook mogelijk, spreek me gerust aan en dan bekijken we wat lukt.

Ik werk met vaste prijzen, verplaatsing is dus inbegrepen.

  • Voor een huisbezoek vraag ik €13 per bezoek.
  • Naast het huisbezoek kunnen we ook een wandeling maken (+€7).
  • Wie zijn klein dier (in kooi, bv. knaagdieren) bij mijn thuis afzet, betaalt €7 per dag.
katten oppas

Dieren in huis? Wolfhond to the rescue!

Michiel van Wolfhond denkt graag met je mee! Met zijn motto “Diensten op maat van dier en zijn baasje” is alles bespreekbaar.

Je kan ook een zoekertje plaatsen, zodat je de klussers in je eigen buurt ontdekt!

wolfhond
spaarpunten kluster

Installeer de Kluster app!

Wil je net zoals Michiel een centje bijverdienen met jouw hobby? Of zoek je een talent in jouw buurt om je ergens mee te helpen?

Download de app en maak een gratis profiel. Plaats meteen je zoekertje of schrijf je in als klusser. Chat rechtstreeks met anderen in je buurt en betaal veilig via de app.

Dankzij de deeleconomie is dit legaal en verzekerd! Meer info vind je hier.

itunes app store
google play store kluster