Skip links

Klusser Mattias in de kijker: fun met schilderen!

Wie is Mattias?

schilderworkshops

Met zijn 16 zomers is hij één van onze jongste klussers. Enthousiast, optimistisch en ondernemend! Jong en oud kunnen bij hem terecht om zich uit te leven met verf en penselen. Zelfs wie nog nooit eerder een schilderij maakte, gaat met een prachtig exemplaar naar huis dankzij de simpele uitleg van Mattias.

Lid van Kluster sinds: april 2020
Actief in: Digitale babysit + Evenementen: kinderanimatie

DJ trouwfeest

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik zit nog in het middelbaar, dus kan nu genieten van de zomervakantie. In september ga ik terug naar school, waar ik grafische vormgeving volg. Een artistieke opleiding met praktijkvakken van zowel vormgeving op computer als op papier.

In mijn vrije tijd ben ik ook graag bezig met photoshop en illustrator.

Hoe heb je Kluster leren kennen?

Ik zag een reportage op tv over Kluster met de digitale babysitters.  Het leek me heel leuk die kindjes te entertainen met een schilderworkshop dus schreef ik me meteen in.

In het verleden gaf ik ook al sessies aan bejaarden. Mijn overgrootmoeder zat in een rusthuis. Ik vroeg aan de personeelsleden of ik een schilderworkshop mocht doen voor hun, dat leek me wel tof. Van het één kwam het ander. Het is eens iets anders en de mensen genieten er echt van.

schilderworkshop
workshop bejaarden

Wie kan er bij jou terecht en waarvoor?

Tot nu toe heb ik vooral schilder workshops gedaan met kinderen. Ik maak samen met hen in heel simpele stappen een leuke tekening die we dan vervolgens schilderen. Zo bekom je een heel mooi resultaat en dat kan zelfs al in een uurtje tijd. Kinderen amuseren zich en zijn verbaasd over wat ze zelf gemaakt hebben, dat geeft veel voldoening!

Maar eigenlijk kan iedereen bij me terecht: alle leeftijden en ook de inhoud van de workshop kan aangepast worden. Zolang het maar creatief is. Spreek me gerust aan in de Kluster app als je een idee hebt.

Waar gaan de workshops door? 

Eigenlijk kan dat overal. Zolang we maar wat materiaal hebben: papier en kleurtjes of stiften zijn eigenlijk al voldoende voor wie geen verf of penselen in huis heeft.

Het is gestart met online workshops: individueel of met meerdere kindjes tegelijk. Dat kan nog altijd. Wie liever toch in het echt afspreekt, kan ook naar me toe komen. Samen met mijn mama heb ik hier thuis (Antwerpen) een atelier ingericht. Aan het begin van de zomervakantie gaf ik workshops in de tuin: mooi weer en perfect om afstand te houden.

Ook voor allerlei kinderfeestjes of familiedagen is dit een heel leuke vorm van entertainment. Ook daarvoor kan ik langskomen, liefst in de provincie Antwerpen. Al zijn ook andere regio’s bespreekbaar.

schilder workshop
kinderanmiatie
kinderanimatie

Spaar je ergens voor met deze bijverdienste?

Niet echt. Ik doe dit vooral voor het plezier. Het geld dat hiermee binnenkomt, gebruik ik om nieuwe materialen aan te kopen. Ik hoop dit ook later te kunnen blijven doen, misschien wel met mijn eigen bedrijf.

Boek Mattias

Wil jij ook zo’n leuke workshop met Mattias? Kort of lang? Digitaal of liever live? Spreek snel iets af via de app!

digitale schilderworkshop
spaarpunten kluster

Installeer de Kluster app!

Wil je net zoals Mattias een centje bijverdienen met jouw hobby? Of zoek je een talent in jouw buurt om je ergens mee te helpen?

Download de app en maak een gratis profiel. Plaats meteen je zoekertje of schrijf je in als klusser. Chat rechtstreeks met anderen in je buurt en betaal veilig via de app.

Dankzij de deeleconomie is dit legaal en verzekerd! Meer info vind je hier.

itunes app store
google play store kluster