Skip links

Klusser Marischa in de kijker: van vroedvrouw tot fotografe

Wie is Marischa?

klusser marischa

Deze vrolijke vroedvrouw staat liever achter de lens dan ervoor. Met haar fototoestel als trouwe metgezel geeft ze jonge koppels of kersverse kindjes herinneringen voor het leven.

Lid van Kluster sinds: mei 2020
Actief in: Evenementen: fotograaf

DJ trouwfeest
newborn shoot

Hoe ben je met fotografie begonnen?

Als tiener zocht ik een manier om mijn gevoelens uit te drukken. Het begon met een simpele camera: op het knopje duwen en klaar! Toen ik voor mijn 16e verjaardag een digitale reflexcamera kreeg, ontdekte ik pas echt de mogelijkheden. Een mooie combinatie van vrije tijd en online cursussen gaf me de kans om snel bij te leren.

Heb je ook in die richting verder gestudeerd dan? 

Toch niet! Ik studeerde vroedkunde. Tijdens mijn opleiding voelde ik een unieke aantrekkingskracht om deel te mogen uitmaken van die mooie momenten in het leven. Iets wat ik nu via fotografie ook kan doen.

zwangerschapshoot

Wie kan er bij jou terecht om foto’s te laten maken? 

Ik leg me vooral toe op trouwfotografie, zwangerschapshoots, newbornshoots en andere fotoshoots van families of kleuters. Hierin voel ik me heel comfortabel en heb ik ook al veel ervaring opgebouwd. Op mijn website kan je mijn portfolio bekijken.

Maar ik eigenlijk kan iedereen bij me terecht, ik sta voor alles open.

 

familieshoot

Is er eentje die er écht uitspringt voor jou?

Zonder twijfel de newborn shoots. Die echte “platte” baby’tjes vind ik geweldig. Ermee bezig zijn vraagt heel veel geduld. Het vertrouwen dat ik van de ouders krijg vind ik mooi om te zien en geeft me veel energie.

Dankzij mijn kennis als vroedvrouw weet ik precies in welke posities de kindjes comfortabel liggen of hoe we hen gemakkelijk rustig of in slaap krijgen. Soms ben ik dus naast fotografe ook een beetje coach (lacht). Het is geweldig om te horen dat nieuwe ouders ook na de shoot nog iets aan die tips hebben.

Die leuke attributen bij de baby foto’s: voorzien de ouders dit zelf?

Nee, daar zorg ik voor. Ik heb doorheen de tijd heel wat verzameld. Wat ik verdien kan ik terug investeren in de aankoop van deze spulletjes. Soms maak ik ze ook zelf, dekentjes breien gaat zo bijvoorbeeld al heel vlot!

 

newborn shoot

Waar gaan de fotoshoots door? 

Ik kom altijd naar de klant zelf of naar een locatie die zij kiezen. Bij newborn shoots is dat sowieso het handigst: kersverse ouders kunnen dan op hun gemakje thuis bijven en hoeven zich geen zorgen te maken over de verplaatsing.

Vanuit mijn woonplaats Buggenhout is het maar 5km tot het middelpunt van Vlaanderen! Alle locaties zijn dus mogelijk. Ik tel er dan wel een kilometervergoeding bij om uit de kosten te geraken.

sitter sessie

Hoe heb je Kluster leren kennen?

Steeds vaker kreeg ik via-via de vraag of ik foto’s wil maken. Dat wou ik heel graag doen, maar dan wel op een legale manier. Internet leerde me dat de deeleconomie hiervoor een ideale oplossing is. Ik probeerde het eerst via een ander platform, waar de klant een grote bijdrage moest betalen alvorens een klus te kunnen boeken. Hier bij Kluster hoeft dat niet en kan ik ook andere klanten aanbrengen die me buiten het platform aanspreken. Veel leuker!

Droom je er van om hier meer mee te doen? 

Als je hobby je beroep wordt, werk je geen dag meer in je leven. Zo zeggen ze dat hé? Het zou voor mij zeker kloppen. Ik reken er niet op dat dit mijn hoofdberoep zal worden. Maar als het kan: heel graag!

sitter sessie

Boek Marischa

Wil jij ook een mooi moment vastleggen? Of wie weet is een fotoshoot wel het ideale cadeau? Bespreek de mogelijkheden en tarieven met Marischa, zij helpt je graag!

trouw fotografie
spaarpunten kluster

Installeer de Kluster app!

Wil je net zoals Marischa een centje bijverdienen met jouw hobby? Of zoek je een talent in jouw buurt om je ergens mee te helpen?

Download de app en maak een gratis profiel. Plaats meteen je zoekertje of schrijf je in als klusser. Chat rechtstreeks met anderen in je buurt en betaal veilig via de app.

Dankzij de deeleconomie is dit legaal en verzekerd! Meer info vind je hier.

itunes app store
google play store kluster