Skip links

Halloween make-up met Héloïse!

halloween make-up

Wie is Héloise?

héloise halloween make up

Héloïse is een gedreven verpleegkundige van 25 jaar. Naast haar fulltime job in het operatiekwartier houdt ze ervan om met haar passie voor make-up aan de slag te gaan. Ze behaalde een extra diploma hiervoor en weet dus van aanpakken! Wil jij de mooiste versie van jezelf zijn voor een avondje uit? Of net het omgekeerde, voor een Halloween feestje? Bij Héloïse zit je goed! Ontdek haar verhaal in dit artikel.

Lid van Kluster sinds: februari 2021
Actief in: Make-up

manicure

“Als verpleegkundige sta ik vast in het operatiekwartier, waardoor ik dagelijks wondes van dichtbij zie”

Vanwaar die passie voor dit soort make-up?

Ik ben al langer geïnteresseerd in beauty make-up maar als verpleegkundige sta ik vast in het operatiekwartier, waardoor ik dagelijks wondes van dichtbij zie. Daardoor kwam ik op het idee om ze na te maken. Het geeft me veel inspiratie.

De SFX make-up (special effects make-up) is heel anders dan gewone beauty make-up, maar ik vind het veel leuker om te doen!

halloween make-up
SFX make-up

Niet evident denk ik, zo wondes namaken. Hoe pak je dat aan? 

Nee klopt! 3 jaar geleden volgde ik een avondopleiding Allround make-up. We zagen hierin de basics, zoals werken met latex of wax. Ik heb mezelf verder bijgeschool door online veel op te zoeken en uiteraard véél te oefenen!

Ook mijn achtergrond als verpleegkundige en kennis van anatomie heeft me snel vooruit geholpen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten bloed die je op een correcte manier moet gebruiken om het realistisch te houden. Er is een verschil tussen arterieel bloed (uit de slagader) of veneus bloed (uit aders). Zo ga je bij een oppervlakkige wonde geen arterieel bloed gebruiken.

Er zijn ook heel veel verschillende materialen waarmee je kan werken. Afhankelijk van wat het resultaat moet worden, pas ik mijn materiaalkeuze aan om de wonde zo realistisch mogelijk te maken. Soms volstaat latex, maar als het bijvoorbeeld een uitgebeten kaak moet zijn, gebruik ik een siliconen prothese die ik zelf maak. Je zou ze ook online kunnen aankopen, maar ik vind het fijner om dingen zelf te creëren.

“Je zou siliconen protheses online kunnen aankopen, maar ik vind het fijner om dingen zelf te creëren. “

nepwonde halloween
halloween make-up
namaak wonde halloween

Krijg je veel aanvragen hiervoor? Wie kan er bij jou terecht en welk budget houden ze best in het achterhoofd?

In de piekperiodes kan het best druk zijn. Begin oktober heb ik veel werk voor Halloween shoots samen met fotografen. Komend weekend is ook volledig volgeboekt voor Halloween: zaterdag begint mijn dag om 6u ‘s morgens (lacht)! Ook bij carnaval kan het wel eens druk zijn. Tussendoor is het wat rustiger.

Iedereen die scary make-up wil kan bij me terecht! Van blauwe plekken tot zombielook of een speciaal effect zoals een uitgebeten kaak. Ik woon zelf in Tienen en werk in Leuven, die regio’s zijn dus heel gemakkelijk. Eigenlijk is afstand geen issue, maar als ik ver moet gaan reken ik wel verplaatsingskosten aan.

Ik heb trouwens ook een cursus ontwikkeld, voor wie het zelf wil leren! Ik kan een workshop geven, bij mijn thuis of op verplaatsing. Dus ook daarvoor mag je me aanspreken.

Als het komt op prijsbepaling vraag ik eerst na wat er precies gemaakt moet worden en wat het budget hiervoor is. Als het budget minimaal is, ga ik geen gebruik maken van protheses aangezien deze kostelijk zijn om te maken. Ook steekt hier uren werk in om deze op voorhand te maken. Afhankelijk van het beschikbaar budget ga ik mijn materiaalkeuze aanpassen en overleggen wat mogelijk is om te maken. Spreek me gerust aan, dan kan ik beter een idee geven!

halloween make-up
silicone prothese SFX make-up
SFX make-up
SFX make-up

“Het is mijn grote droom om voor filmproducties te werken.”

halloween make-up

Waarom werk je via Kluster? Droom je er van om van deze hobby je beroep te maken? 

Ik kwam Kluster tegen op Facebook. Het feit dat ik op deze manier legaal kan bijverdienen, sprak me meteen aan. Het is mijn grote droom om voor filmproducties te werken maar daar heb je de juiste connecties voor nodig.

Een mooie droom, Héloise. We helpen graag om je droom mee te verspreiden! Heb je nog een tip voor wie zelf aan de slag wil gaan met eenvoudige make-up voor Halloween?

“Less is more”. Mensen hebben bijvoorbeeld gemakkelijk de neiging om veel bloed toe te voegen, maar hierdoor verliest het werk zijn realisme, dus niet te veel bloed gebruiken!

Super, bedankt en veel Halloween plezier dit weekend! 

halloween make-up

Op zoek naar een scary look? Laat je door Héloise onder handen nemen!

Héloïse denkt met je mee en gaat voor een super realistisch resultaat. Met haar passie én een diploma op zak, zal je niet teleurgesteld zijn. Open de chat en bespreek samen de mogelijkheden!

Je kan ook een zoekertje plaatsen, zodat je de klussers in je eigen buurt ontdekt!

héloise halloween make up
spaarpunten kluster

Installeer de Kluster app!

Wil je net zoals Héloïse een centje bijverdienen met jouw hobby? Of zoek je een talent in jouw buurt om je ergens mee te helpen?

Download de app en maak een gratis profiel. Plaats meteen je zoekertje of schrijf je in als klusser. Chat rechtstreeks met anderen in je buurt en betaal veilig via de app.

Dankzij de deeleconomie is dit legaal en verzekerd! Meer info vind je hier.

itunes app store
google play store kluster