Skip links

Els hielp Menno om oude stoelen nieuw leven in te blazen!

Klus in de kijker: stoelen stofferen

opgemaakte stoelen

Menno kwam per toeval in de Kluster app terecht maar heeft er meteen zijn slag kunnen slaan. De stoelen die hij al jaren had, zijn met dank aan klusser Els nu zo goed als nieuw. Perfect getimed nu Menno samen met zijn vriendin in een nieuw huis trekt!

Categorie: Ontwerp & creatie

ontwerp en creatie

Wat is het verhaal achter de stoelen? 

Menno: “Ze komen niet van een kasteel ofzo, als je dat denkt (lacht). Ik heb ze destijds via-via gekregen. Ze stonden in een café in Limburg en dateren van de jaren ’50. Els heeft tijdens het werken ontdekt dat het allemaal unieke exemplaren zijn: het ene zitvlak past bijvoorbeeld niet zomaar in de andere stoel! Ik vond het nog steeds leuke stoelen, maar ik was de kleur stilaan beu en bovendien waren ze versleten.”

En jij dacht, dat is iets voor Kluster? 

Menno: “Wel, niet echt … Ik leerde Kluster heel toevallig kennen, doordat ik voor mijn werk iets opzocht over de deeleconomie. Het komt wel goed uit, want we zijn net verhuisd dus naast deze stoelen zijn er wel meer projectjes die ik in mijn nieuw huis wil uitbesteden! Zelf ben ik helemaal niet handig. Zo probeerde ik ook meteen een zoekertje voor de stoelen en met succes!”

oude stoel laten opmaken
De stoel in originele staat

Is de klus goed verlopen?

Menno: “Absoluut, ik ben heel tevreden met het resultaat! Els is de stoelen komen ophalen en heeft ze nadien zelf teruggebracht. Ze zijn niet enkel mooier maar ook comfortabeler geworden!”

Els (klusser): “Ja heel goed! Er was een fijn contact en het was snel geregeld. Het lijkt me niet zo evident om zo’n bezittingen zomaar mee te geven aan een ‘vreemde’ maar ik ben blij dat Menno het gedaan heeft en dat hij er nu zo gelukkig mee is!”

oude stoel
stoel stofferen
stoel stofferen
stoel stofferen

Doe je in het dagelijks leven ook iets met stofferen, Els?

Els: “Niet als job, ik heb 4 kinderen waarvan eentje met een zware handicap en ben dus huismoeder en persoonlijk assistent. Als hobby kan ik er echt van genieten om meubels op te maken. Sinds kort volg ik ook een opleiding in avondonderwijs om meubelen te stofferen en nieuwe technieken aan te leren.”

Heb je je daarom ingeschreven bij Kluster?

Els: “Ik zocht iets waar ik mijn ei in kwijt kon en na wat zoeken op internet kwam ik Kluster tegen. Heel fijn want het is niet zo makkelijk om stoelen te blijven vinden (lacht). Ik doe het heel graag en als klanten zoals Menno dan ook nog eens heel gelukkig zijn, is dat helemaal super.”

Waar komen de nieuwe stoelen terecht, Menno?

Menno: “In ons nieuw huis is ruimte voor een bar: de ideale plek dus want zo komen ze toch terug terecht in een soort café! Ik heb aan Els gevraagd om ze een frisse kleur te geven en dat heeft ze fantastisch gedaan.

Ik had ook op bol.com kunnen kijken voor een gloednieuw exemplaar, maar het feit dat ik de stoelen die ik al zo lang heb kan bijhouden en nieuw leven kan geven, stemt me veel meer tevreden!”

Waarvoor mogen mensen je nog aanspreken, Els? 

Els: “Goh! Ik ben een bezige bij en heel handig, dus vraag maar raak. Als ik echt mag kiezen, staat het stofferen van meubelen wel op nummer 1 omdat ik het supergraag doe. Wie bijvoorbeeld de kussens in een caravan wilt opfrissen, kan ook bij me terecht! Blijkbaar heb ik het echt in me zitten: in de avondopleiding krijg ik regelmatig complimenten over mijn werk.”

In welke regio wil je werken?

Els: “Iedereen mag contact nemen hoor! Ik woon zelf in Rijkevorsel maar ik wil me niet beperken door afstand. Ik ben blij wanneer ik buiten kan komen en mensen zie. We kunnen in de chat altijd even bespreken wat mogelijk is.”

stoel stofferen

Contacteer klusser Els!

Heb jij nog een meubel staan dat een opfrisbeurt kan gebruiken? Of ken je zo iemand, en wil je het cadeau geven? Bespreek de mogelijkheden en tarieven met Els, zij helpt je graag! Voor een cadeautje kan je meteen een Kluster cadeaubon bestellen die bij Els kan ingeruild worden.

els van hooydonck

Ben je zelf klant of klusser en heb jij ook een leuk verhaal? Of leuke foto’s van een klus? Dat horen en zien we heel graag! Spreek ons aan via de chat of stuur een mailtje naar [email protected], we nemen dan contact op met jou. Tot snel!

spaarpunten kluster

Installeer de Kluster app!

Wil je net zoals Els een centje bijverdienen met jouw hobby? Of zoek je een talent in jouw buurt om je ergens mee te helpen?

Maak een gratis profiel en plaats meteen je zoekertje of schrijf je in als klusser. Chat rechtstreeks met anderen in je buurt en betaal veilig via de (web)app.

Dankzij de deeleconomie is dit legaal en verzekerd! Meer info vind je hier.

itunes app store
google play store kluster